Vogts Villa – Kanskje ikke på høyde med et beste i utlandet… men idéen er god, Morten!

Vogts Villa – Kanskje ikke på høyde med et beste i utlandet… men idéen er god, Morten!

Harket fant en sommervilla på en liten øy utenfor Kristiansand, Dvergsøya, hvor det hverken var strøm eller innlagt vann, som skulle fungere som «studio» for innspillingen av platen. Jeg kan forestille meg at omgivelsene på Dvergsøya både har vært inspirerende og givende, for alle involverte, så tanken har muligens ikke vært det dummeste en artist har hatt! Det har delvis latt seg overføre til plate, for Morten Harket viser til tider helt nye takter både med tanke på tekster og melodier.

På et spor som Gammal Og Vis fremstår Morten i helt ny drakt, nesten som en slags Ole Paus (som det forøvrig også refereres til i introen), men dog uten den samme overbevisende ironien, selv om forsøket er godt! Ellers vet jeg ikke helt om jeg heller foretrekker popartisten Morten Harket framfor trubaduren eller visesangeren, som regjerer på Vogts Villa. Det kan ha en sammenheng med at mannen er så forbasket dyktig på det vi vanligvis forbinder ham med, mens han her beveger seg i mer etablerte trubadurers terrenger, musikalsk sett. Forsøket skal allikevel ikke forkastes, for det er godt mulig at A-Ha-stjernen nå har tatt første skritt på veien for hva vi senere skal forbinde ham med.

Vogts Villa er slett ingen dum plate, men hadde en mindre profesjonell artist stått bak, hadde den neppe vært av samme kaliber…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.