Higher Ground – Fint, men ikke fantastisk

Higher Ground – Fint, men ikke fantastisk

Det har allikevel gått hele sytten år siden forrige gang hun hadde en stor hit på listene (Woman In Love, 1981), en utvikling hun nå skal snu sammen med Celine Dion på duetten Tell Him.

Barbra Streisand gjør sine ballader på den gammeldagse måten, med massevis av strykere og akustiske instrumenter i arrangementene. Til tider skulle man kanskje kunne ha ønsket en viss nytenkning fra damens side, da stoffet lett har en tendens til å låte litt for mye musical! Det hele blir vakkert, vemodig og ikke så rent lite profesjonelt gjennomført, men jeg savner de store høydepunktene.

Higher Ground er en komplett samling av ballader, som vil fungere som bakgrunnsmusikk til middagsselskaper og andre mner intime kosestunder. Problemet er kanskje at oppskriften har vært brukt så mange ganger før, både fra Barbra selv og fra andre sangerinner. Barbra Streisand har allikevel en joker på ermet i form av sin særdeles særegne og nydelige stemme, et våpen hun vet å bruke! Hun lever seg overbevisende inn i hvert eneste lille refreng her.

Albumets styrke ligger i at lytteren blir servert kvalitetspop av høy klasse, og da kanskje særlig rettet mot den voksne lytter. Higher Ground går det meste som serveres dagens 40-50-åringer en god gang, og for oss andre er det heller ikke vondt å låne øre til! Bare bittelitte grann kjedelig i lengden…?

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.