Skyjuice – I enkelte stunder er det godt å være norsk…

Skyjuice – I enkelte stunder er det godt å være norsk…

Tromsøkvartetten Alanïa uttrykker seg i området ambient og trip hop, på et nivå som gjør det særdeles hyggelig å være norsk. Det er som man nesten skulle ønske at også Tromsø var hjembyen, for det er her det har skjedd underverker på fronten i løpet av det siste tiåret (Biosphere og Bel Canto, bare for å nevne to andre store navn).

Etter at Alanïa gav ut deres første album, Instinctive Travels, i fjor, har de bl.a. laget filmmusikk sammen med Biosphere for filmen Insomnia og vært oppvarming for bl.a. Massive Attack og Goldie under fjorårets Quart Festival. I tillegg har de altså jobbet med stoffet på andreplaten, Skyjuice, som innfrir og vel så det!

Vi snakker for det meste om et instrumentalt produkt, i en stil som kler dem godt. Innholdsmessig kan det være til dels vanskelig å beskrive musikken, da den må oppleves. Skyjuice består av varme, trygge og samtidig uredde komposisjoner som krever en viss respons fra lytteren. Innholdet kan udiskutabelt benyttes som terapi i en stressende hverdag, og vil fungere i bakgrunnen hvis du bare har til hensikt å slappe av.

Samtidig bør dette albumet kunne bli en opplevelse i seg selv, om du virkelig går inn for å lytte intenst. Sett deg ned med hodetelefoner, og lev deg sakte inn i en annen dimensjon…! Bruk gjerne repeat-funksjonen på CD-spilleren din, da du sannsynligvis bare vil bli avbrutt og trukket tilbake til hverdagen uten at du ønsker det, ved en plutselig stans (hvis du ikke allerede sover dypt da).

Alanïa leverer et helstøpt produkt, som anbefales på det varmeste for alle som beveger seg innenfor området ambient techno.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.