Skywards – En ren nytelse

Skywards – En ren nytelse

Han har komponert musikk for symfoniorkestre, samarbeidet med heavyrock-gitaristen Ronni Le Tekrø (TNT) og levert en rekke utmerkede plater og ikke minst konserter med bandet Chasers.

Skywards er Terje Rypdals nyeste album og atter en gang er det musikk i grenseland mellom rock, klassisk og jazz vi får fremført. Med seg denne gang har han strykerne Terje Tønnesen (fiolin), David Darling (cello), dansken Palle Mikkelborg (trompet), Christian Eggen (piano, keyboards) og trommeslagerne Jon Christensen og den stadig brukte Paolo Vinaccia.

Skywards har fått plass til syv Rypdal-komponerte stykker, sentrert rundt den nesten seksten minutter lange Out Of This World (Sinfonietta), som han skrev til Winter Festival på Lillehammer, februar 1996. På dette albumet gir Rypdal god plass til sine medmusikanter, spesielt Palle Mikkelborg og tandemtrommingen til Christensen og Vinaccia.

Remember To Remember er det fiolinen til Terje Tønnesen som briljerer, mens på Shining, basert på filmmusikken til Kjærlighetens Kjøtere, er det Paolo Vinaccias perkusjoner som er det fremtredende instrumentet. Vi skal selvsagt ikke glemme Terje Rypdal. Selv om hans gitarspill ikke alltid er like fremtredende, er han absolutt tilstede.

Skywards har blitt et vakkert, lett tilgjengelig, stemningsfullt og kontrastrikt album, glimrende produsert av Manfred Eicher.
Konklusjon: En ren nytelse.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.