The River – Usigelig vakkert!

The River – Usigelig vakkert!

Tidligere har Ketil Bjørnstad (hvor også bl. a. Terje Rypdal var med) gitt ut The Sea og Water Stories i samme serie på det tyske selskapet ECM.

Albumet bygger på en komposisjon, enkelt og greit kalt The River, som er inndelt i tolv deler. Det er ikke vanskelig å se for seg elven som komponist og musikerne prøver å skape i disse arrangementer, og da er nok allerede noe av formålet med utgivelsen oppnådd, vil jeg tro.

Pianosekvensene dominerer innledningsvis, mens David Darlings cello slipper mer til etterhvert som elvestrykene blir kraftigere. Instrumentene utfyller hverandre i en nedtonet atmosfære over hele produksjonen. Samlet serveres her en behagelig stemning, som er så formidabel at det er vanskelig å beskrive med ord! Det er ingen hemmelighet at piano og cello fungerer godt sammen, og her kommer det særlig tydelig frem. De som kjenner deler av pianokomposisjonene til Erik Satie, vil sannsynligvis nikke anerkjennende til det som presenteres her, da man utmerket kan plassere det i samme kategori.

Romantisk, javel, men når det hele blir så stemningsfullt og vakkert som på The River kan man ikke annet enn nyte det i fulle drag!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.