[pi:p] – Som en god film!

[pi:p] – Som en god film!

Nevner vi fiolin er sannsynligheten stor for at Arve Tellefsen er det første navnet du kommer på! Sier vi fele, tenker du kanskje Annbjørg Lien, gitar: Øystein Sunde, stemme: Sissl Kyrkjebø osv. Sjansen for at du kommer på Steinar Ofsdal når vi nevner fløyte er allikevel kanskje det klareste valget av samtlige!

Det er ikke uten grunn at nettopp Steinar Ofsdal har blitt landets største talent på fløytespill. Han har i år 30-årsjubileum som musiker, og har bak seg mange innspillinger, foruten alle prosjekter han også har vært involvert i. Ikke minst takket være mange av NRK’s satsninger har Steinar Ofsdal blitt en levende legende her på berget. Vi er allikevel ikke bortskjemte med plateutgivelser fra Ofsdal. Denne gang har han med seg jazzgitarist Olav Torget (også medkomponist) og perkusjonist Helge Norbakken. Utgangspunktet for albumet som har fått den noe underlige tittelen [pi:p] er Steinars utvalg av diverse fløyter han hadde samlet opp gjennom årene, men som han aldri spilte på – han hadde dem bare som veggpynt i sitt hjem! Instrumentene inspirerte ham til å skreddersy komposisjoner til hvert instrument. Ifølge Ofsdal selv, fant han en helhet i komposisjonene her når Torgets strenger og Norbakkens rytmer ble innlemmet i prosjektet. Det ble både [kli:mpr] og [du:nk] i tillegg til [pi:p] – en komplett opplevelse med andre ord!

Når jeg hører fortellinger som dette bak resultatet som jeg nå sitter med som et ferdig produkt, kan jeg ikke annet enn la meg imponere! Komposisjonene synes jeg bærer preg av at de kan ha røtter i latinamerikanske områder, uten at min uerfarenhet her verken skal bekrefte eller avkrefte noe som helst rundt dette. Det kan være at det rett og slett er fløytespillet i seg selv som gjør at det bare føles slik. Jeg må også innrømme at jeg liker hva jeg hører, selv om musikstilen er milevis fra hva jeg ellers låner mine ører til. Jeg føler at jeg på et vis allikevel forstår budskapet her, og respekterer det deretter! Det er gjerne også hva profesjonelle musikere ønsker å oppnå med sine plateutgivelser, når salget alene neppe kan bli oppfattet kommersielt nok til å havne på toppen av salgslistene. Uansett anbefaler jeg deg å gi [pi:p] en sjanse! Å høre denne platen er som å nylig ha sett en virkelig god film på kino! Kanskje også du kan få et bemerkelsesverdig opplevelsesøyeblikk her…?

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.