Polydistortion – Vik fra din trone, Björk! Her kommer dine etterfølgere…!

Polydistortion – Vik fra din trone, Björk! Her kommer dine etterfølgere…!

Om ikke det var nok, så lager de musikk som er så up-to-date som den overhodet kan bli; en slags rytmisk techno, bygget på samme gest som Kraftwerk engang skapte på 70-tallet, og som via band á la Depeche Mode og New Order på 80-tallet fremskaffet Prodigy, Underworld og Leftfield som har videreutviklet stilen i løpet av det inneværende tiår. På en måte kan det virke som om GusGus innleder neste kapittel innen den elektroniske musikkformen.

Det musikalske spekteret GusGus beveger seg over, er mildt sagt vidt, og ikke så rent lite overbevisende. Her får vi syrejazzpiano, elegante trommeeffekter og lekker vokal fra begge kjønn. Ellers gir Polydistortion følelsen av en jevn og stemningsfull atmosfære hvor vi beveger oss fra det nærmest svevende drømmeaktige til de villeste danserytmer. I grenselandet mellom soul og techno, fører GusGus oss til sitt hjemlands varmesjøer mellom geysirer og vulkaner, og det føles usedvanlig deilig å være tilstede i dette landskapet sammen med deres lille mesterverk!

Polydistortion er en av årets første, og kanskje klareste medaljekandidater til tittelen Årets Album!

En glimrende plate som du trygt kan kjøpe (og skynder du deg, får du attpåtil med deg en bonus-CD i begrenset opplag bestående av 4 ekstra låter – tre remixer samt ett ekstra spor).

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.