Splinter Group – Godt å ha ham tilbake!

Splinter Group – Godt å ha ham tilbake!

Peter Green har valgt å la Fleetwood Mac-sangene ligge, og istedenfor konsentrere seg om gamle bluesklassikere. Albumet åpner med to akustiske sanger gjort i studio. Hitch Hiking Woman av Black Ace og Robert Johnsons Travelling Riverside Blues. Begge er gjort på glimrende vis. Resten av platen er er gjort live, og er i sin helhet en fyrverkeri av en produksjon.

Det meste er tolvtaktere, men spilt på en slik måte at det langt fra blir kjedelig. Her er det stort sett trøkk hele veien. Look On Yonder Wall åpner ballet og det avsluttes med en forrykende versjon av Don Nix’ Going Down. Innimellom blir vi servert bla Homework (som han også gjorde med Fleetwood Mac), Watch Your Step, The Stumble og enda en Robert Johnson komposisjon; From Four ‘Till Late.

Overraskelsen på platen er en versjon av den gamle soulklassikeren Dark End Of The Street, skrevet av mesteren selv Dan Penn. Låten blir sunget av Nigel Watson på en utmerket måte. The Splinter Group består, foruten Nigel Watson, av Neil Murray (Whitesnake, Colloseum), Cozy Powell (Rainbow, Whitesnake) og Spike Edney (Bob Geldof, Queen, Dexy’s Midnight Runners).

Med Splinter Group håper vi at Peter Green er tilbake for å bli, for med denne platen beviser mannen at han fremdeles har mye å fare med.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.