Like Swimming – Morfinens langvarige virkningseffekt

Like Swimming – Morfinens langvarige virkningseffekt

Trioen har en egen evne til å holde lytterens interesse oppe, ved å stadig fascinere ved sine lekre komposisjoner, på tross av likheten med tidligere utgitt materiale, for ike å nevne likheten mellom låtene. En annen sak er at bandet er så og si alene på markedet med sitt alternative sett av musikere – ihvertfall med tanke på at de nærmere kan oppfattes som et rockband, enn som blues- eller jazzartister.

På Like Swimming prøver Morphine å fremheve følelsen av det å svømme – noe jeg som lytter tildels kan si at de klarer å oppnå! Her kan svømmetakene føles idét du passerer fra låt til låt, som om hvert spor har hver sin vansklighetsgrad…! Bandet har for eksempel aldri vært så elegante, som de er på den brilliante singelen Early To Bed, tittelsporet eller på saxrockeren(!) Murder For The Money. Tøffere (og seigere?) arrangement enn hva som eksisterer på French Fries w/Pepper er det jaggu meg lenge siden jeg har hørt! Videre er albumet proppfullt av lekre spor, som vi også har opplevd på tidligere plater.

Trioen står musikalsk sett stille, og har hverken latt seg kommersialisere eller valgt å finne den letteste løsningen for å oppnå et større publikum. Samtidig som vi kanskje skulle ønske en viss utvikling, er det også skremmende å tenke på at dette særegne bandet skal låte som «alle andre» til syvende og sist. Derfor er det gjene like greit at de holder fast på sin egen stil, for de er utvilsomt aleneregjerende på sin front – ingen over, ingen ved siden – ingen andre å skue der ute i det hele tatt?

Like Swimming har blitt et fabelaktig album, og hadde det ikke vært for at de nesten har gjort dette før, hadde det vært en klar sekser verdig…! Med andre ord; har du ingen Morphine-plater fra før av så garanterer jeg en stor lytteropplevelse. Er du derimot i besittelse av ett eler flere av deres foregående album, kjøp dette også. Like Swimming er så bra at det er umulig å ikke like det – kanskje deres beste så langt!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.