Catwalk – Tysk på norsk

Catwalk – Tysk på norsk

Dette er absolutt spennende saker; tyske klassikere i norsk språkdrakt. Erik Hillestad har gitt disse gamle sangene et nytt liv gjennom sine egne tekster og frie gjendiktning – for øvrig noen veldig bra tekster. Det hele blir troverdig, og før du vet ordet av det er du tilbake i 30-åra. Tenker ikke da på lyrikken men musikken. Vel og merke er lydkvaliteten bedre enn den gang…!

Grethe Svensen sin stemme matcher prosjektet perfekt. Det er noe med klangen hennes som er unik. Hun synger på sin Sauda-dialekt og det hele får noe Marlene Dietrich-aktig over seg.

Den kabaretaktige stemningen kan i lengden bli litt monoton, men det hele utarter seg til å bli en grei hyggestund. Av de tolv sporene som finnes på Catwalk holder godt over halvparten mål. Godt Å Se Et Mord I Blant, I Natt Skal Du Glemme, Catwalk og I Natt Som Før (…Den Kjente Lili Marlene) er noen av høydepunktene.

Hillestad sitt prosjekt er spennende og fint å lytte til. Riktig nok blik en del av matrialet noe likt, men sett under ett er dette en bra utgivelse.

Sehr gut norsk Grethe! Det er nok duket for flere utgivelser på morsmålet i fremtiden etter dette.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.