Sevilla – En musikalsk retoriker…

Sevilla – En musikalsk retoriker…

På Sevilla debatteres det fremdeles om samfunnsspørsmål. Urettferdighet, lengsel, kjærlighet og døden er temaer som taes opp. Wiehes tekster utstråler dype meninger og tanker og er absolutt til ettertanke!

Musikalsk sett er det hovedsakelig viser som blir fremført. Men Wiehe beveger seg også innom hans musikalske røtter i amerikansk musikk. Ride Johnny, Ride er et eksempel på dette. En countrylåt som rett og slett ikke er så verst.
Når temaet flotte viser med svært bra tekster tas opp, snakkes det gjerne om Mikael Wiehe. Her er han en lederskikkelse! Sporene Sevilla, Hon Kommer Över Ängarna, Jag La Min Mor I Jorden og Så Kom Den Åter, Kärleken er fire bevis på dette. Det er rett og slett balsam for sjelen! Hos de virkelige sentimentale kan det kanskje fremkalle en tåre…?

Floden er en visepoplåt med et behagelig lydbilde. Wiehe forteller oss skildrende tilbake i tid når han var en liten «pojke». Det hele ender opp i å bli albumets beste spor! Mere av dette slaget Mikael, takk!

Utover dette er platen er dessverre ikke feilfri; tre spor grenser til det kjedelige og blir rett og slett dårlige. Utan Dej er en grei beretning om savn, men musikalsk blir det for repeterende og slitsomt. Duetten med Thomas DiLeva holder heller ikke mål. Sikkert en potensiell vinner på Svensktoppen, men ikke her hos Panorama! Den maler og maler, men tar aldri av. Dette er nok ikke ditt felt Wiehe!

Når det er dags for å reflektere over livets realiteter eller rett og slett slappe av med god musikk, er majoriteten av Sevilla et godt alternativ.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.