Light Years: The Very Best Of Electric Light Orchestra – Et likegyldig eller vesentlig dokument for ettertiden?

Light Years: The Very Best Of Electric Light Orchestra – Et likegyldig eller vesentlig dokument for ettertiden?

Det fantes nemlig hundrevis av andre band fra perioden som har tilført popmusikken mye mer enn hva ELO noen gang kommer til å gjøre.

Light Years: The Very Best Of Electric Light Orchestra avslører at bandet ikke var noe annet enn ambisiøse musikere som hadde en viss sans for den litt mer pompøse stilen innen popmusikk. At de fikk seg noen turer til toppen av hitlistene, er dette samlealbumet en bekreftelse på, noe som forsåvidt er vel og bra å vite. Kanskje var det fortjent, for det skal ikke legges skjul på at Lynne & co. hadde teften for den kommersielle popsounden – ihvertfall for sin egen tidsepoke. Jeff Lynne har siden gjort suksess som produsent for navn som Tom Petty, Roy Orbison og George Harrison (forøvrig også hans medmusikanter i retro-bandet de på slutten av åttitallet stiftet sammen).

E.L.O. var til tider morsomme, og snudde verden på hodet i noen sekunder av musikkhistorien da de køddet med Beethoven på Roll Over Beethoven i 1973. Siden fikk bandet stor kommersiell suksess med album som A New World Record (1977) og Out Of The Blue (1978), men nådde verdenstoppen først i 1979 med albumet Discovery.

Light Years… er basert på bandets singelutgivelser, og er utgitt i forbindelse med 25-årsjubileet for sin debut på formatet (10538 Overture som kom i 1972). E.L.O. hadde sin egen «sound», på samme måte som samtidskonkurrerende i band som 10CC, T-Rex og Roxy Music også hadde sitt særegne lydbilde.

For å friske på hukommelsen kan jeg nevne at albumet inneholder alle de gamle kjente E.L.O.-hits som Last Train To London, Confusion, Don’t Bring Me Down, Mr. Blue Sky, Shine A little Love, Showdown, Telephone Line, Here Is The News, Hold On Tight og Xanadu (med Olivia Newton-John). Grei pop for mange, men det er likevel langt mellom de virkelige klassikerne!

Jeg kan til slutt legge til at var du en ordentlig fan, er det første gang bandets komplette singel a-sider er samlet på CD, og vil være et must for dem det gjelder. For alle oss andre blir dette en gjenopplevelse av en sval bris fra det ellers så fargerike syttitallet!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.