Almost Here – Stødige popperler fra lillebror Yorke…

Almost Here – Stødige popperler fra lillebror Yorke…

Det burde muligens være på sin plass å si at likheten slutter der (men det er likevel ikke helt sant). Unbelievable Truth er på mange måter et snillere og mer «kontrollert» band enn nevnte Radiohead. De fremstår som mindre vågale, mens låtmaterialet på mange måter likevel er på bortimot samme nivå når det blir snakk om ballader. Andy er heller ikke i besittelse av en like usedvanlig røst som Thom, men at dette likevel er vakker popmusikk i stilfulle arrangementer er det liten eller ingen tvil om.

Almost Here er et album, som er svært jevnt både i produksjon og utfoldelse. Faren for at ting kan høres litt likt ut er definitivt tilstede. Likevel er låtene i seg selv alle geniale små popperler (legg spesielt merke til spor som Solved, Same Mistakes, Finest Little Space og Higher Than Reason) og bør kunne klare å vinne en viss oppmerksomhet. Linjer kan samtidig trekkes tilbake til 80-tallsband som The Lotus Eaters og House Of Love (for dem som husker disse), hvor harmonier og samstemthet preger komposisjonene.

Jeg liker hva jeg hører, og for en gangs skyld er det deilig å sette seg ned i godstolen med et tilsynelatende nokså ordinært popalbum igjen. Det er lenge siden jeg har latt akkurat denne følelsen komme nær uten at jeg går lei før platens slutt. Styrken ligger i komposisjonene og arrangementene, og selv om popvisene her blir trygge og gode, blir Almost Here aldri en kjedelig opplevelse. Unelievable Truth er et band som vi vil høre mye fra fremover. Merk deg mine ord!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.