Situation: Critical – En allsidig dance-diva!

Situation: Critical – En allsidig dance-diva!

Først vil jeg si at dersom du tror at denne platen kun inneholder spor som er ment for dansegulvene, tar du grundig feil! Ultra Natè (hennes reelle navn, faktisk) serverer faktisk flere typer genrer (og det til min store positive overraskelse). Det hele starter med tittelkuttet som oser en deilig blanding av R’n’B og enkel pop som inneholder en «seig» men absolutt fengende rytme. New Kind Of Medicine er en typisk gladlåt som et hvert musikalsk menneske vil kunne la seg rive med av. Herlige funky gitarriff, ikledd fioliner pluss en sommerlig bris av en rytme smaker virkelig!

Free kjenner vi alle; dritbra!!! Ikke rart den fremdeles er en av de mest etterspurte låtene på diskoteker og radiostasjoner! Etter en giganthit kommer den berømte vanskelige oppfølgeren – noe som sjelden lever opp til forventningene. Found A Cure er Ultra Natès utvalgte, en låt som er røffere enn Free. Men det suggerende er tilstede. Låten fyker nok til topps på klubblistene verden over. Her tar det av – absolutt godkjent.

Etter fire luftige spor er det kanskje på tide å komme seg ned på jorden? It`s Crying Time passer ihvertfall bra i så måte. Denne låten setter ingen spor og blir egentlig ganske kjedelig. Det samme kan sies om Any Ole Love. Disse to trekker dessverre noe ned. Videre er Release The Pressure et levende bevis på at damen derimot behersker soulballade-genren!

Love You Can’t Deny blir nok Natès neste hit – groovy sak! Suggerende rytmer og et allment enkelt refreng som nok vil bli spilt så det holder på klubber fremover! Et snev av funk/soul, eggende disco og house fungerer absolutt i kombinasjon. Her ligger alt til rette for en herlig danceopplevelse! Dette kuttet må være en drøm for en ambisiøs remixer!

Denne amerikanske negressen (som forøvrig har vært med på å skrive alle låtene selv) serverer moderne musikk som på enkelte spor kan assossireres med storheter som Aretha Franklin og Chaka Khan. Det hele blir troverdig og hun står trygt på egne ben.

Men spor nummer fem, syv og ni drar Ultra Natè litt ned på skalaen (ellers kunne sluttresultatet blitt veldig bra). Men mye bra er det likevel på Situation: Critical. Det at hennes musikk bare kan spilles på diskoteker og klubber har hun ihvertfall motbevist med denne platen. Situation: Critical vil gjøre nytte for seg i platesamlingen din…

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.