N’Dea Davenport – Glitrende Davenport i første soloforsøk!

N’Dea Davenport – Glitrende Davenport i første soloforsøk!

N’Dea er amerikansk, men har i løpet av årene med Brand New Heavies i England hentet inspirasjon til å heve seg over sine medsøstre i sjangeren hun opererer i. Hun har med andre ord klart å unngå å havne i den fellen som har gjort så altfor mange soulsangerinner til kjedelige platepersonligheter med kommersiell suksess. Hun klarer å overføre sitt noe rampete image til platerillene, og framstår på N’Dea Davenport som en moderne artist som vil noe med soulmusikken sin. I sine nedtonede ballader er hun like overbevisende som «kollega» Erykah Badu, mens hun i sine friskere soulfunk-perioder viderefører det gamle gode Nona Hendryx en gang etablerte på soulfunk-scenen. Det faktum at N’Dea Davenport har etablert seg i den særegne sørstatsbyen New Orleans, kommer også til en viss grad til uttrykk på plata i hennes jazzpregede låter som Save Your Love For Me, When The Night Falls og særdeles i Getaway hvor byens Rebirth Brass Band supplerer henne gjennom låten. På Neil Youngs Old Man får hun også vist sin styrke idet hun omskaper gamle Neils verk til noe fullstendig annet enn hva det opprinnelig var, selv om vi tydelig kjenner igjen låten.

N’Dea Davenport har tydelig lagt ned mye arbeid i debutplata som soloartist, og fortjener all honnør hun kan få. Det hele låter moderne, stilsikkert og rent, og plata har ingen negative sider som jeg klarer å avsløre…

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.