Fem Fra Glemselen & Åtte Fra Hukommelsen – Grei nok… !

Fem Fra Glemselen & Åtte Fra Hukommelsen – Grei nok… !

Bandet beveger seg fra tradisjonell skillingsviser, kabaret og tango, til et mer moderne sound som minner mer om trip-hop eller technojazz. De tre jentene har alliert seg med alltmuligmannen innen norsk rock (+jazz/techno) Bugge Wesseltoft. Dette gjør at platen blir mer spennende lydmessig, spesielt er dette fremtredende på de låtene som helt tydelig beveger seg inn i teknojazz/trip-hop landskapet.

Tekstene er ikke spesielt kvinnelige, men kunne neppe ha vært skrevet av menn. Dette er hverdagspoesi sett gjennom kvinneøyne, uten at det nødvendigvis blir påtrengende. Selvironien er aldri langt unna. De tre jentene har fortsatt tuba med som basis instrument, og dette er med på å gjøre dette til en plate litt utenom det vanlige. Hvis du aksepterer det direkte kanskje noe teatralske uttrykket, så er dette en plate du bør sjekke ut.

Torbjørn Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.