Six – Et band det er verdt å legge merke til!

Six – Et band det er verdt å legge merke til!

Britisk pop/rock har i veldig mange sammenhenger vært forbundet med kvalitet, og Mansun er intet unntak. Gruppen består av fire unge menn i tyve-årene fra en liten by noen mil utenfor Liverpool. Paul Draper, Dominic Chad, Stove King og Andie Rathbone oppnådde positive tilbakemeldinger og salg på sin første utgivelse Attack Of The Grey Lantern. Noen av dere husker kanskje kanon-singelen Wide Open Space! Nå er deres andre utgivelse Six på markedet. Helt klart spennende saker dette her! Ikke «six» denne gangen, men fortsetter fremgangen, kan alt skje!

Dette er typisk en plate som må høres «varm»; etter et par gjennomhøringer er det egentlig ikke så mye å skryte av. Men så kommer den ene nyansen etter den andre frem. Det er fartsfylt og fengende. I mellompartiene blir dette dradd ned med rolige rytmer. Det er en jevn flyt over hele platen. Med andre ord dramaturgien er veldig bra. Overgangene på låtene er bare i megaklassen! Har ikke hørt på maken siden glansdagene til Marillion. Bare det i seg selv er verdt å legge merke til!!

Inverse Midas er det eneste rolige spor på platen. Den glir naturlig over i Anti-Everything som bare er utrolig bra. På dette sporet samt på Shotgun aner man en liten inspirasjon av Red Hot Chilli Peppers. Men la det være helt klart, Mansun står på egne ben! Tittelkuttet, Being A Girl, Legacy, Shotgun og Television er alle sterke prestasjoner.
Nei, her er det mengder med talent. Mansun skal bli spennende å følge videre!

Bortsett fra hjemlandet er gutta blitt utrolig populære i Asia (Japan, Singapore). Her hjemme er det sikkert mange som ikke en gang har hørt om bandet.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.