What Another Man Spills – En av årets beste utgivelser

What Another Man Spills – En av årets beste utgivelser

Lambchop smyger seg merkverdig rundt sine musikalske countryrøtter i Nashville, Tennessee, og leverer en vare som bærer mer smak av soul enn hva countryopphavet skulle kunnet tilsi. Jeg vil til og med strekke det så langt som å si at Lambchop denne gang drar melankolien sin ut på dansegulvet på diskoteket, noe som kommer til uttrykk i Give Me Your Love (Love Song) (platens mest overraskende og usedvanlige spor) og på The Theme From The Neil Miller Show.

Jevnt over har likevel Lambchop valgt å sette ned hastigheten en smule på årets utgivelse, og er nokså tilbakelente og lavmælte i sitt musikkunivers. Tekstmessig handler Kurt Wagners tekster om alt fra bikkjer som pisser(!), til gamle damer som dør og par som knuller (etter eget utsagn!), og det er med en viss følelse av tilstedeværelse lytteren dras inn i Lambchops lekre musikalske landskap. What Another Man Spills er nemlig intet mindre enn en aldeles utmerket plate, som både er leken, sårbar og nydelig på en gang! Det blir som å høre en morsom vits i en dyster begravelse: du vet ikke om du skal le eller gråte! Slik er også What Another Man Spills – det hele oppleves som en slags gledelig melankoli.

Jeg har alltid vært svak for Lambchops plater, men ingenting av det de har bak seg overgår kvaliteten på What Another Man Spills. Jeg mener definitivt at vi her har med en av årets aller beste utgivelser å gjøre! Lambchop har gjort jobben sin, og nå er det din plikt å følge opp.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.