Roseland NYC Live – En kveld med Portishead, strykere- og hornmusikere

Roseland NYC Live – En kveld med Portishead, strykere- og hornmusikere

Plata har fått tittelen Roseland NYC Live, etter oppvisningen Portishead leverte sammen med musikere fra New York’s Philarmonic Orchestra på The Roseland Ballroom i New York den 24. juli i år. I tillegg har det blitt gitt plass til et spor fra The Watfield i San Francisco og et fra Quart i Kristiansand.

Låtutvalget er velkjent for de fleste som har et forhold til Portishead, og det er likevel ingen grunn til ikke å få med seg liveversjonene for dem som måtte lure på det. Hele settingen fungerer svært så tilfredsstillende, og med orkestermusikerne som supplement til det ordinære bandet blir det hele en fantastisk opplevelse. Musikken til Portishead er som alltid særegen og elegant framført, noe denne utgivelsen også viser lar seg overføre til liveformatet.

Seigt og massivt er det fremdeles, og Portishead befester sin posisjon som usedvanlig talentfulle musikere. Selv om de elegante New York-opptakene preger plata, er det ikke å komme forbi at Roads, som i utgangspunktet ble tatt opp til bruk i Roxrevyen Konsert i NRK P3 på årets Quart, er platas definitive høydepunkt. Det at NRK’s opptak er plukket ut til å være med på plata, gir også inntrykk av hvor fantastisk konserten de gav på Quart var (det kan jeg skrive under på da jeg selv var tilstede). Ellers gir det selvsagt Roxrevyen en stjerne i boken, da Portishead som kjent er perfeksjonister hva god lyd angår.

Roseland NYC Live er på alle måter noe så sjelden som en bortimot perfekt live-plate. Den har alt; dynamikk, nerve og forføreriske egenskaper.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.