#1’s – Elsket og hatet

#1’s – Elsket og hatet

Hun har i dag rukket å bli 28 år, og er desidert den mestselgende kvinnelige artisten gjennom nittitallet. I løpet av karrieren har hun solgt nitti millioner plater og toppet den prestisjetunge Billboards singelliste hele tretten ganger. Det er disse ovennevnte førsteplassene og i tillegg fire nye låter hun nå gir ut på albumet #1’s.

Mariah Carey fremfører en type popsoul, ofte i balladekategorien, og de siste utgivelsene har også hatt streke innslag av hip hop i seg. Dette har vel noe med utviklingen i popindustrien å gjøre, men hun har klart å tilpasse seg nye trender, og lykkes.

Hun har hatt en egen evne til stadig å komme med nye hit-låter, gjerne i duett med andre kjente artister, som Boys 2 Men, og ikke minst hennes siste duett med Whitney Houston, When You Belive, fra filmen The Prince Of Egypt. Duetten med Whitney er et av de fire nye sporene på dette albumet.

De tre andre sporene fører seg pent inn i rekken av god kvalitetspop i Carey-stil. Resten av albumet inneholder, som nevnt over, kjente hiter som Vision Of Love, Emotions, I’ll Be There, Dreamlover, Hero, Without You, One Sweet Day, og så videre. Du har hørt dem alle før, enten du elsker eller hater dem.

De som påstår at Mariah Carey ikke kan synge lyver. Hun har en flott stemme som faktisk går over fem oktaver, og sammen med profesjonelle fagfolk i industrien produserer de god popmusikk i soulballade kategorien.

Vi har tidligere blitt servert en rekke hiter og skal man ta utgangspunkt i de fire nye sporene, vil fansen få en del å glede seg over i fremtiden også.

Verre er det å blidgjøre musikkritikerne, men hvem ville brydd seg om dem, når en har solgt mer enn nitti millioner album?

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.