Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow – Even better than the real thing?

Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow – Even better than the real thing?

Bandets andre album, Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow, oppfølger til den vellykkede debutplaten Jet Age, beviser denne kameratgjengens posisjon til å skape genial musikk basert på enkle klisjeer.

Selv uten sin markedsføringskampanje gjennom NRK-TO-programmet Direkte Lykke ville de bare ved hjelp av musikken klart å nå like langt som de gjorde med debutplaten, og veien videre virker krystallklar. Med unntak av singellåten Filadelfia, er også denne utgivelsen et instrumentalunivers bestående av forskjellige temaer med stor bredde og individuell variasjon på låtene.

Kåre & The Cavemen skaper stemninger som gir full uttelling nesten uansett hvor på platen man befinner seg. Med Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow befester også bandet sin sterke posisjon på markedet; de er fremdeles nyskapende ved å tenke på en måte som ingen andre gjør. At norsk rock er på frammarsj er Kåre & co. det mest konkrete eksempel på.

Kåre & The Cavemen kan virke fordomsfrie og respektløse i sine mange uttalelser og i sine opptredener i media, men likefult er de dønn seriøse musikere. Det må ligge mange års dype studier samt genuin kunnskap om musikk for å skape en plate på nivå med det vi får servert på Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow. Bandet virker enda mer lekelystige og spillehungrie enn på forgjengeren, og skaper sin egen greie – noe de skal ha all honnør for!

Mye mer er det ikke å si, annet enn at dette blir som ved andre kvalitetsprodukter; du vet liksom på forhånd hva du får, og det smaker like forbannet godt som før, om ikke enda bedre!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.