Slender Season – Stavangerband med stort potensiale

Slender Season – Stavangerband med stort potensiale

Slender Season velger bandet selv å kategoriseres under begrepet «tungpop», noe de mener de er alene om her i landet. De har muligens rett, for det er få andre norske navn jeg i farten kan komme på som er direkte sammenlignbare.

Likevel vil jeg ikke påstå at det Empty Lives leverer på debutplaten nødvendigvis er kjempeoriginalt, for jeg kan trekke tråder tilbake til begynnelsen av 80-tallet, og da særlig til britiske band som var signet på Korova-labelen, som Echo And The Bunnymen og ikke minst The Sound (som begge var personlige favoritter for undertegnede på den tiden).

Det er likevel mer sannsynlig at Empty Lives har hentet mesteparten av sin inspirasjon fra et av de andre store navnene fra samme periode, Joy Division, noe kommer særlig godt frem på sporet A Room With A Cause.

Låtutvalget ellers avslører at komponistene (samtlige låter er signert bandet selv) ikke har allverdens erfaring å slå i bordet med. Det kommer likevel innimellom en masse fine egenskaper frem, som bare ligger og lurer like under overflaten. Dette er forøvrig også en gjeng som tør å satse på det smale, og det skal de ha honnør og respekt for. Jeg er også positivt innstilt til at nye band ønsker å videreutvikle en musikkstil som ikke har hatt for mange eksponenter i løpet av det siste tiåret eller så.

Jeg har likevel en viss bekymring for at Empty Lives også kanskje er 20 år for sent ute med konseptet sitt, da jeg ikke helt ser for meg hvilket marked de ønsker å erobre.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.