Soundtrack EP (Besteborgere) – Poor Rich Ones går til filmen…

Soundtrack EP (Besteborgere) – Poor Rich Ones går til filmen…

Soundtrack EP (Besteborgere) åpner med Lisa Germano-komposisjonen It’s A Rainbow. Igjen viser PRO seg som eksperter når det gjelder å tolke andres materiale, for som de nylig også har gjort med A-Ha’s Hunting High And Low, og tidligere Tindersticks’ She’s Gone, viser de også Germano respekt ved å gi materialet en uttrykksform som er typiske for dem, men som samtidig gis særpreg og identitet.
De fire resterende spor på EP-en er spesialskrevet for filmen, og fungerer sannsynligvis enda bedre med bilder til, selv om disse låtene på egenhånd har et liv. English Popsong og It Follows You er begge låter som kunne vært inkludert på et av PRO’s to album, men mangler kanskje det lille ekstra som gjør låtene unike og på høyde med deres aller beste låter. En seig, men effektfull bassgang er grunnelementet i instrumentalen Soundtrack II, mens Enjoy (Soundtrack I) er mer rytmisk og mystisk i stil med et visst technopreg.

Som sagt tror jeg dette totalt sett fungerer aller best i filmsammenheng, men har likevel nok til å fungere som en selvstendig EP.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.