Billig Lykke – Jokke igjen.

Billig Lykke – Jokke igjen.

Har vi hørt dette før? Vel, Jokke drekker ikke så mye mer, og det gjør ikke jeg heller. Jeg husker tilbake til studietiden der det på hvert jævlige guttestudent-forspill ble spilt Jokke opp og i mente (og så Raga selvfølgelig). Den gangen var det kult at Jokke drakk. Alle hadde vært en eller annen gang på konsert med Jokke og hvor han selvfølgelig hadde vært drita på scenen. Dette er rundt ti år siden, men nå drekker både jeg og Jokke mindre. Platen er mer tilbakelent og reflekterende enn noe av det jeg tidligere forbandt med Joachim Nilsen. Dette er vel det nærmeste Nilsen kan komme pop uten at det er noe negativt i det. Det ligger alltid et spark rundt neste sving, og dette gjør at platen er spennende å høre på. Tekstene til Nilsen er treffsikre der han veksler mellom ironi og alvor. Han sparker i øst og vest både til tidligere kompiser og artister som mister bakkekontakten.

Alt i alt er Billig Lykke en bra plate med mange høydepunkter. Den anbefales.

Torbjørn Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.