Heit gumbo – Heit lapskaus!

Heit gumbo – Heit lapskaus!

Medlemmene har lang fartstid fra band som Hole In The Wall, Cato Sanden Band, Gringos og Hungry John. Men nå har de altså lagt bluesen og countrymusikken på hyllen for å konsentrere seg om dansevennlig cajun- og zydecomusikk.

Musikken, som har sitt utgangspunkt i Sør-Louisiana og er påvirket av franske og tyske tradisjoner, samt country- og bluesmusikk, har sitt hovedinstrument i trekkspillet, som sammen med fele og vaskebrett, skaper en drivende rytme og gjør det hele svært dansevennlig.

Bergenserne i Cajun Gumbo viser at de behersker denne musikkformen godt og har laget norske tekster til gamle tradisjonslåter, samt skrevet et knippe nye sanger. Fjorten spor har det blitt plass til, og selv om alt ikke er like bra, holder det meste en jevn bra standard. Produksjonen kunne gjerne vært litt skarpere og de vokale prestasjonene er ikke mye å skryte av, men sangen har da heller aldri vært det viktigste innen cajun- og zydeco. Det viktigste er at det hele er dansbart, og det har Heit Gumbo så avgjort blitt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.