Into The Shadows – Kun for fansen

Into The Shadows – Kun for fansen

The Beatniks ble dannet i 1960 – og i 99 holder de fremdeles koken. Av orginalbesetningen er det kun gitaresset Svein Finjarn og bassisten Carsten Deberitz igjen, men det hele låter likevel som The Beatniks anno 1960. Produksjonen har heldigvis blitt noen hakk bedre siden den gang.

Into The Shadows er ment å være et anerkjennende nikk til The Shadows, men ingen av låtene har blitt spilt inn av britene. I stedet har The Beatniks konsentrert seg om selvskrevet materiale og stoff hentet fra den klassiske musikkens mestre som Mozart, Schubert og Khachutarian (puh!). Khachurians Sabre Dance, som også ble spilt inn av Dave Edmunds i 1968 og som ble en stor hit, åpner albumet og det hele avsluttes med Schuberts Ave Maria.

Platen byr også på en versjon av Terje Rypdals (som startet sin karriere som Shadowsgitarist) KGB. Det hele er dyktig utført og spilt av musikere som har en forkjærlighet til denne type musikk. Platen har nok sitt publikum oss hengivne Beatniks-fans og andre med interesse for denne musikken. For alle andre blir det aldri mer enn greit nok.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.