Ad Absurdum – Norsk i verdensklasse!

Ad Absurdum – Norsk i verdensklasse!

Det er likevel en litt urettferdig betegnelse, da Ad Absurdum inkluderer alt fra soul til ambient og jazz. House blir etter min bedømming likevel det nærmeste man kan kalle produktet sett under ett, etter min mening. Som er en rød tråd gjennom hele produksjonen eksperimenteres det forøvrig en masse med bruk av elekronikkens mange nyanser, hvor resultatet også har blitt svært vellykket.

Mental Overdrive er på verdenstoppen innen sin sjanger, og du vil neppe bli flau når du besøker en av Londons mange hippe klubber hvor for eksempel singelkuttet Cheese Royale ruller i bakgrunnen i dét du presenterer deg som nordmann! På gjestelisten finner vi bl.a. Anneli Drecker og Nils Petter Molvær, som begge bidrar til at Ad Absurdum totalt sett blir et spennende album. Med tanke på all oppmerksomhet de franske house- og klubbartistene i de siste par år har oppnådd på det internasjonale markedet, skulle alt være tilrettelagt for at også Mental Overdrive skal kunne oppnå en status også utenfor undergrunnsscenen. Ad Absurdum har ihvertfall alt som er nødvendig, og mere til, for å bringe denne musikken et hakk videre.

Som forløperen Plugged viser Martinsen igjen sine utpregede talenter, for dette er en plate som vil fungere like godt på klubber som på hjemmestereoen i all sin prakt og glans. Ad Absurdum er faktisk allerede at album som viser klassiker-tendenser. En av Tromsøs store sønner er igjen musikalsk veiviser i forkant av hva vi har i vente foran det kommende milleniummet…!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.