Boarding Nu – Dyktig, men uengasjerende!

Boarding Nu – Dyktig, men uengasjerende!

På det tekstmessige plan blir det aldri mer enn småmorsomt da det for en «søring» som meg selv ikke alltid er lett å la seg overbevise av den nordnorske smålune humoren som ligger i bunn på Bremnes’ låter. Tekstene i seg selv er dessuten noe naive i utformingen som gir en følelse av umodenhet. Det er ikke alltid lett å forstå hvor Bremnes vil med sine tekster da det til tider er vanskelig å skjønne om de skal være morsomme, alvorlige eller ironiske. Arrangementene avslører ellers tilstedeværelse av både fantasi og lekenhet, men mangler likevel det lille ekstra som hever dem fra det typiske norsktopp-nivået.

Lars Bremnes synger ellers bra, og har på Boarding Nu levert et knippe gode popviser. Det kan virke som om Bremnes ønsker å nå ut til et bredt publikum, da dette er musikk som alle generasjoner i utgangspunktet skal kunne like. Jeg har likevel vanskelig for å se at han vil klare å nå ut til andre enn middelaldrende hjemmeværende husmødre med dette albumet. Med minst to førsteplasser fra (nettopp!) Norsktoppen i NRK P1 tyder dessuten mye på at han også har truffet akkurat denne målgruppen, for hvem ellers hører egentlig på dette programmet? Både førstesingelen Jon Har Fått Sæ Dame og den siste, Astronomi (forøvrig albumets beste spor), har begge fått betydelig med spilletid på statskanalen, noe min egen mor (som er 72) smilende bekreftet da jeg spilte plata for henne sist hun var på besøk.

Selv om alt fra komposisjoner til arrangementer og musikere forsåvidt holder mål blir resultatet for uengasjerende og en smule kjedelig når det serveres i album-format.

At Lars Bremnes, i likhet med sine søsken, er en dyktig låtsnekrer er det liten tvil om, men jeg føler likevel at han havner mellom flere stoler med sine viser. Materialet som presenteres på Boarding Nu er neppe hipt nok til å engasjere unge lyttere, mens de eldre tvilsomt skifter ut sine helter fra 70- og 80-tallet til fordel for den noe yngre Lars Bremnes. Til det mangler han den utstrålingen som må til for å havne blant de veletablerte visesangerne som faktisk selger mange plater her i landet. På radio derimot, tror jeg Lars med dette albumet har styrket sin sterke posisjon som radiostjerne. Jeg betviler likevel at platekjøperne følger opp – ihvertfall ikke etter denne utgivelsen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.