Maniacs Panics And Crashes – Kvalitetdebut fra Bergen

Maniacs Panics And Crashes – Kvalitetdebut fra Bergen

Etter at Has It Ever Happened gikk regelmessig på Alternative Nation på MTV i et halvt års tid, var det knyttet visse forventninger til albumet og bandet. Om det blir denne utgivelsen som skal breake Logikal, gjenstår å se. Det hele åpner ihvertfall lovende med platens sterkeste spor, og gruppas neste singel, Logikal. Melodiøs poprock der låtskriver Aafløy har begge rockeføttene trygt forplantet i hvert sitt musikalske tiår. Det har han for så vidt gjennom hele platen, men av og til kan det virke som om lengselen etter tiden med de tre klassiske gitarriffene og John, Paul, George og Ringo tar overhånd. Låter som Twenty + One og Horizon blir rene nostalgitripper, en jobb vi heller burde overlate til Paul McCartney i disse dager. Noe må jo han også ha å gjøre.

Nostalgien henger likevel ikke som tungt og kvelende støv over denne innspillingen. Grand Coronas, Circus Of Disgrace og I´m Around er for eksempel alle klassisk oppbygde poplåter, men flettet inn i et mer oppdatert og tøffere lydbilde som etter min mening kler Logikals melodier bedre. Det er likevel melodiene som er Logikals absolutte styrke. Knut Aafløy avslører seg som en absolutt habil låtskriver, allerede nevnte Grand Coronas og Logikal er to uslipte perler som vil få lang levetid i min samling.

Yngvar Flatøy og Rune Kogstad som utgjør resten av bandet er begge erfarne musikere, det unngår man ikke å legge merke til, om du nå lytter på platen eller opplever dem live. Med andre ord: Dette er solid håndverk der gutta selv, med unntak av Kogstad har tatt hånd om produksjonen (Nicolai Hamre har også bidratt). Så gjenstår det bare å se om publikum er klar for Crowded House-relatert pop i 1999.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.