The Night – Slik bare natten kan beskrives…

The Night – Slik bare natten kan beskrives…

Som bartender vil jeg tro at Jan Vardøen, eller Ian Senior som er artistnavnet, også skulle ha referanser nok til å gjengi nattens mange faser og stemninger i form av melankolsk musikk. Det er nettopp dette det handler om på The Night.

Dersom Morten Harket skulle ha valgt å «gjøre» en Chris Isaak, ville han sannsynligvis stått tilbake som Ian Senior. Sammen med et band bestående av dyktige musikere (bl.a. trommisen fra Wall Of Voodoo) har Senior skapt en stemning som riktignok er ganske så blå, men samtidig vakker og stemningsfull.

Låtene er av en standard som avslører at vi her har å gjøre med en dyktig komponist som gjerne kan plasseres i kategorien «singer/songwriter». Produksjonen kunne kanskje ha blitt noe romsligere, men det betyr mindre da resultatet likevel låter dønn ærlig i sin nakne form. Tekstmessig er temaene farget av nattens mystikk og tanker som ofte kommer til overflaten når man er sårbar og alene.

Selv om Vardøen er av norsk opphav, skinner det gjennom at han har bodd en del i utlandet. Han har bl.a. bodd i USA og Canada og er i tillegg oppvokst i Irland. Ian Senior behersker det engelske språket prikkfritt, og kommer også godt i havn rent stemmemessig. Ellers er jeg fristet til å trekke fram begreper som «crooner», rockabilly og kanskje en dose bluegrass til arrangementene som preger The Night.

The Night er et flott album, men hadde scoret enda høyere på skalaen dersom produksjonen hadde vært fyldigere. Ian Senior har selv produsert plata, og det er forståelig at budsjettet ikke har tillatt en produsent plukket fra øverste hylle, så det kan tilgis. Låtene taler for seg selv likevel. Sett under ett er The Night en overbevisende debut fra Ian Senior

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.