The Blue Room EP – Et britisk Madrugada?

The Blue Room EP – Et britisk Madrugada?

Visst er også Coldplay påvirket av andre musikere, og tyvlåner så det holder. Likevel gjør det faktisk ikke så mye når resultatet blir som her.

The Blue Room EP åpner med Bigger Stronger – en ekte widescreen-låt av beste Grant Lee Buffalo-kaliber. Den bygger seg opp med gitarriff som er svært identiske med ting som Radiohead har gjort i klassikere som Creep og Paranoid Android. Når vokalen i tillegg tidvis minner om Madrugadas Sivert Høyem vil jeg tro at mange vil fange interessen for dette bandet.

Videre frakter Coldplay oss trygt gjennom Don’t Panic – en noe muntrere låt bygget på samme lest. Akustiske gitarer og lekker vokal preger den vakre balladen See You Soon. Neddempet widescreenlyd får vi også i High Speed før Coldplay setter foreløpig punktum med EP-ens siste og beste spor, Such A Rush. Ytterligere en bekreftelse på hvor nydelig popmusikk kan bli om man gjør det riktig.

The Blue Room EP viser at det skjer saker og ting i kulissene, og at nye krefter ønsker å ta opp kampen med de etablerte navnene på den alternative pophimmelen på de britiske øyer.

Coldplay finner ikke akkurat opp kruttet på nytt, noe heller ikke Madrugada har gjort. Begge disse gruppene har likevel lagt grunnlaget for en givende karriere med å starte med overbevisende EP-er før de virkelig har fått vise seg gjennom hele album. Madrugada klarte det med glans, og ingenting tyder på at Coldplay ikke skal kunne klare det samme.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.