Walking Off The Buzz – Karakterløs kjærlighetssorg

Walking Off The Buzz er bandets tredje album, men det kan likevel ikke sies at de fem guttene har greid å utvikle en personlig stil siden debutalbumet Home fra 1995. Det de har å tilby er et sammensurium av mye av det som finnes på MTVs playliste. Klagende heavy-ballader og søte boyband-klisjeer pakket inn i streit amerikansk rock inviterer ikke til en gastronomisk opplevelse for sultne musikalske ører.

Med singelen Hey Leonardo (She Likes Me for Me) gjør guttene et forsøk på å gjenoppta suksessen de hadde med I Believe fra debutalbumet. Denne skjøt seg umiddelbart til topps på hitlistene og ble den fjerde mest spilte i USA i 1995. Selv om Hey Leonardo riktig nok har et fengende refreng, og en humoristisk tekst, og selv om den har greid å karre seg til en plass i nederste sjikt av hitlistene er den altfor kjedelig til å bli en tidløs slager. Den er en av de sedvanlige melodiene som får deg til å stille «hvor-har-jeg-hørt-dette-før?»-spørsmålet.
Standing At The Edge Of The Earth er et av sporene som skiller seg ut. Låten ble opprinnelig laget som filmmusikk til ikke ukjente Armageddon. Uheldigvis ble den vraket til fordel for Aerosmiths bidrag. Forståelig nok, spør du meg. Den høres jo ut som en hvilken som helst Aerosmith-ballade, og hvorfor velge en dårlig kopi når de som lager originalene selv ønsker å stille opp.

Blessid Union Of Souls er et band som er kjent for å være ekte rockstjerner på scenen, og det er nok mulig. Men platemessig viser de seg lite originale. Prince, Stevie Wonder, Hootie And The Blowfish, og delvis ZZtop er sannsynlige inspirasjonskilder, og en blanding av disse artistenes produksjoner blir rett og slett for lite spennende.

– The goal of our band is to make change, har vokalist Eliot Sloan uttalt. Med Walking Off The Buzz har de i hvert fall ikke skapt noe nytt. Kanskje har de anlagt en roligere spillestil siden forrige album, men vil de være progressive og bli lagt merke til må de skaffe seg en identitet.

Marthe Rekdalsbakken

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.