Black Diamond – En ny diva erobrer soul-tronen

Black Diamond – En ny diva erobrer soul-tronen

Angie Stone er kjent for sitt samarbeid med soulyndlingen D’Angelo, hvor hun har bidratt på begge hans album og fulgt ham på turne. Ellers har Angie skrevet sanger for bl.a. Mary J. Blige, Lenny Kravitz og den allerede nevnte D’Angelo.

Når hun nå skal stå på egne ben etter diverse strøjobber, viser hun flere sider av sitt mangfoldige talent, og setter sine soulsøstre i skyggen med sin enestående debutplate Black Diamond. Albumet oser moderne soul og r’n’b, slik dette skal og bør bør låte i et nytt årtusen. Rent uttrykksmessig kan materialet minne om ting som en annen kritikerfavoritt, Erykah Badu, har levert på sine plater, mens Angie Stones fortid som kvinnelig rapper likevel gir henne en litt annen identitet.

Angie Stone opererer likevel ikke som en rapartist på Black Diamond, men har valgt å gi låtene et renere soulpreg, noe som forøvrig kler damen særdeles godt. Det at produksjonen samtidig er svært moderne i sin form, klarer Stone å fange opp det opprinnelige r’n’b-uttrykket uten å trekke det for langt.

Låtene er jevnt over hentet fra øverste hylle i soularkivet, og det virker nesten som om Marvin Gayes ånd har bivånet hele prosjektet fra en annen dimensjon. Ihvertfall har hans egen Trouble Man blitt tolket fra et kvinnelig perspektiv av Angie og hennes medmusikanter med stor innlevelse og i respekt for den avdøde opphavsmannen.

På samme tid viser Angie Stone seg som en sterk utøver som ikke trenger noen form for drahjelp fra avdøde helter, da hennes eget materiale på albumet ikke viker en tomme for det verden ble bortskjemt med fra de legendariske Motown-årenes gullalder.

Det finnes ikke et kjedelig øyeblikk på Black Diamond, hvor høydepunktene nærmest står i kø. No More Rain (In This Cloud) og Life Story er valgt som hovedlåter i markedsføringen av albumet, henholdsvis som singelvalg på hver sin side av Atlanteren, men kunne like gjerne ha blitt erstattet av hvilket som helst av de andre sporene på Black Diamond.

Det sier seg dermed selv at vi snakker en usedvanlig sterk debutant som har levert et jevnt og svært så overbevisende album. En ny diva er klar for å ta over soultronen!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.