Ancient Pleasures – Frisk og «dejlig» pop

Ancient Pleasures – Frisk og «dejlig» pop

Marie Franks nesten barnslige stemme har en forfriskende kvalitet ved seg som sjarmerer og har dette «noe» som gjør at du blir nysgjerrig og betatt på en gang. Den smyger seg inn under huden på deg og setter seg fast. Låtene er deilige og umiddelbare, de trenger ikke jobbes med for at man skal forstå kvaliteten ved dem. For selv om de er umiddelbare, er de så langt fra overfladiske.

Ta for eksempel Symptom Of My Time som sitter etter første strofe og som blir der, uten at det irriterer. Save A Little Love, Separated Soul og She Likes Pine har akkurat de samme kvalitetene. Sånn er det med nesten alle sporene på Ancient Pleasures. Hver og én har muligheten til å bli en hit. Tekstene er intelligente betraktninger om livet, uten at de blir for nærgående, og produksjonen er, som Franks stemme, frisk, potent og amerikansk i beste betydning.

Dette albumet er en hyllest til den gode poplåta, den som på magisk vis blir i hodet ditt fordi den har noe positivt å formidle og ikke fordi den hjernevaskes fast. Den er tidløs, men også et produkt av tiden og en samling popsanger som, hvis det finnes rettferdighet, vil være med på å prege vårens soundtrack. Med fare for å sitere presseskrivet; dette er kanskje et av de beste debutalbumene som noensinne har kommet fra det flate land i sør. Det er ikke mer å si.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.