Daisies Of The Galaxy – Lys i tunnelen

Daisies Of The Galaxy – Lys i tunnelen

For de som kjenner bandet blir derfor Daisies Of The Galaxy en nærmest oppløftende affære, hvor låtskriver E tar et lite steg mot lyset i tunnelen. Melodiene er eksperimentelle og sinnrike; som om man spiller en Beatles-skive baklengs og legger til forsiktige Nirvanariffs, klokkespill, falsettsang, en personsøker og litt korpsmusikk. På toppen ligger E’s såre stemme som en rusten fjær. Også på dette albumet er det vonde og fortvilede høyst tilstedeværende gjennom låter som The Sound Of Fear, It’s A Motherfucker og Jeannie’s Diary.

Likevel dominerer de optimistiske sangene, som A Daisy Through Concrete («wake up the dying, don’t wake up the dead»). «God damned right it’s a beautiful day» , konkluderer E på bonussporet Mr E’s Beautiful Blues, og vi har lyst til å tro ham. Et kreativt høydepunkt for bandet, og som alltid fritt for klisjeer og ekkel sentimentalisme.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.