How We Used To Live – Spennende smaksprøve

How We Used To Live – Spennende smaksprøve

På singelen, som er en forsmak på hva vi har i vente når Saint Etiennes nye album Sound Of Water slippes den 22. mai, får vi hovedlåten How We Used To Live i originalverjon samt i to remikser (en av Dot Allison og en av Aim). De har forøvrig samarbeidet med To Rococo Rot og Sean O’Hagan (High Llamas, Stereolab) på denne utgivelsen. Tittelsporet er forøvrig hele ni minutter langt, og en reise inn i Saint Etiennes musikalske verden av forførende og atmosfæriske popmusikk. Og det hele særveres slik mange ønsker det: med sjel og med dybde. Remiksversjonen til Aim er noe kortere (fire minutter) og blir gjerne en sterkere kandidat til radiospilling med sin oppjazza rytmekomp. Dot Allisons versjon er en eksperimenterende elektronisk variant som nok vil appellere mer til technofriker enn til Saint Etiennes mer ordinære fans.

I tillegg finnes det på denne utgivelsen to ekstra låter som ikke blir å finne på albumet, Roseneck og Red Setter, og som en ekstrabonus: videoen til hovedsporet. De to låtene blir nok litt anonyme og neppe spennende nok for andre enn den mest innbitte del av fansen.

Men, som vanlig, er det tittelsporet på singelen som skal trekke opp forventningene til det kommende albumet, og på det punktet innfrir Saint Etienne nesten så det holder. How We Used To Live har nok til at interessen holdes oppe mens vi venter på Sound Of Water

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.