Rise – Sjelfull popmusikk

Rise – Sjelfull popmusikk

De fleste har vel fått med seg singelhiten Rise, som for øyeblikket befinner seg høyt opp på listene over hele Europa. Albumet, som egentlig ble utgitt allerede i fjor høst, debutererte denne uken høyt på VG-lista. Det er nærmere tre år siden Gabrielles forrige utgivelse, og dette albumet kommer etter en vanskelig periode i hennes liv, både på det personlige og kreative plan. Hennes eksmann ble for en stund siden dømt etter diverse kriminelle handlinger, og dette har visstnok satt et visst preg på hennes kreativitet og utfoldelse. Det virker som hun har kommet over det nå, for musikken på Rise er full av optimisme, romantikk og hengivelse.

De to første låtene er begge utgitt på singel, Sunshine er en skikkelig flott og sommerlig poplåt. En kan nesten kjenne sola varme når man hører denne. Etter min mening en av de beste låtene på plata. Den påfølgende Rise, trenger neppe noen nærmere beskrivelse. En låt som har klippekort på landets radiostasjoner gjør at man går fort lei, men allikevel; en velfortjent hit har dette blitt for Gabrielle. Låta stjeler kompet sitt fra klassikeren Knocking On Heaven`s Door av Bob Dylan, og kommer seg unna med æren i behold.

Når det gjelder resten av plata, så toucher albumet innom en del forskjellige musikkstiler; fra soul til funk, via pop og litt Motowninspirerte låter, og albumet holder en jevnt over høy kvalitet. Og nettopp det med variasjonen i musikkstil gjør at albumet skiller seg ut fra andre plater i samme sjanger. Av andre titler som er verdt å trekke fram, vil jeg nevne Should I Stay, og Falling som andre potensielle singelvalg. I tillegg har albumet en veldig flott produksjon i ryggen. Lyden er bortimot perfekt, og Gabrielles vakre stemme er alltid i høysetet. Tidligere utgivelser som debuten Find Your Way, og det forrige albumet Gabrielle hadde mye bra i seg, men på Rise beviser dama at hun tilhører verdenseliten innen pop.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.