Wishmaster – Et majestetisk mesterverk

Wishmaster – Et majestetisk mesterverk

Men jeg kan med hånden på hjertet si at førsteintrykket var helt på jordet. Dette er faktisk et av de beste metalalbumene jeg har hørt på svært lenge. Etter at øret ble vant til den kvinnelige operavokalen viste det seg at Wishmaster inneholdt en mengde særdeles gode og melodiøse låter. I tillegg viser finnene at de er utrolig dyktige musikere. Wishmaster er bandets tredje albumutgivelse.

Uten å ha hørt de to foregående tror jeg likevel at dette er Nightwishs desiderte høydepunkt. Enkelte vil nok påstå at denne typen musikk døde ut på slutten av 80-tallet en gang, men gruppen viser til de grader at melodiøs heavy fortsatt holder koken. Hjernen bak dette bandet heter Tuomas Holopainen. Han skriver alle låtene, arrangerer, spiller synth og mikser. Ganske imponerende med tanke på at fyren kun er 23 år gammel.

På Wishmaster står kongelåtene i kø for å sive ut av høyttalerne for å hypnotisere lytteren med majestetiske arrangementer og superpompøs produksjon. Samspillet mellom gitar og synth er fascinerende og fungerer nærmest som en duell mellom de to. Hør åpningen på Wanderlust og du skjønner hva jeg mener.

Crownless er sporet som har blitt repetert flest ganger på undertegnedes CD-spiller, og er den klart raskeste sangen på albumet. Etter min mening er dette også albumets største høydepunkt. Det åtte minutter lange verket Fantasmic er også en fryd for øret, sammen med den nydelige balladen Dead Boy’s Poem. Tittelsporet Wishmaster er også verdt å merke seg, med et gigantisk refreng.

Wishmaster blir nok vel pompøst for mange, men folk med sans for band som Stratovarius, Therion, gammel Iron Maiden og lignende vil garantert ikke bli skuffet. Gi platen litt tid, og du er sikret en musikalsk opplevelse helt utenom det vanlige.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.