Raga Rockers – Tettpakket Raga Rockers

Raga Rockers – Tettpakket Raga Rockers

Raga Rockers leverer med andre ord fremdeles fengende og god norsk rock. Refleksjonene til Krohn virker sannferdige når han reflekterer litt over det å bli gammel og konkluderer med at det kanskje ikke er så kult lengre. En ærlig sak forsåvidt, for dersom det som sies også er ærlig ment, gjør det ikke noe om resultatet blir lett patetisk i all sin uskjønne sjarm. I sangen Normal Industri går for eksempel noe av teksten slik: «Livet blir så meningsløst når ungdommen er over». En alvorlig tekst som jeg faktisk tror er alvorlig ment.

Noe av Krohns tekstmateriale har jeg opplevd som bedre på tidligere album, men noen høydepunkter finnes også her. Et av dem er Skyggen, en ubønnhørlig utført melodi som sier det meste om det å ikke være blant de mest vellykkede i samfunnet. Hokus Pokus er også et eksempel på hvordan en glimrende refleksjon om anneledesmenneskets vanskelige situasjon kan beskrives, og hvor håpløst fortapt dette mennesket er i den glamorøse mediaverden det lever i hvor «alle» tanker er identiske.

Her får jeg en assosiasjon til sangen Best Å Være Streit fra Blaff (1989). Styrken i noen av Krohns tekster er at han gjennom et par verselinjer får fortalt svært mye. Dette gjøres gjennom assosiasjoner, og ikke minst metaforer og kontraster som han satt opp mot hverandre. Det blir til slutt klare bilder av slikt!

Raga Rockers lever utvilsomt og derfor i beste velgående, om noen skulle ha vært i tvil om det! Det nye selvtitulerte albumet sliter likevel litt med gjennomføringen, til tross for trettini spenstige minutter. Enkelte steder virker det derimot som om tekst og arrangement mer eller mindre er klistret i hop med superlim.

Et minus er det at arrangementene i en del spor ligger alt for tett opp til hverandre. Det føles nesten som at en krampeaktig kamp for å få det musikalske inn på et spor har funnet sted under tilblivelsen av albumet. En slik oppbygging gjør likevel sitt til at låtene på Raga Rockers oppfattes som både hørbare og lettkjennelige. Likevel dominerer gjerne ubarmhjertige Raga-komp som ikke fører noen vei mer enn ønskelig.

Samtlige utøvere på den nye langspilleren fra Raga fører bandet tilbake der hvor de hører hjemme; i norsk rocks førstedivisjon. Etter atten år og elleve album rocker Raga Rockers tettpakket videre…

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.