North London Spiritualist Church – Årets vakreste?

North London Spiritualist Church – Årets vakreste?

Bak navnet Electric Music skjuler Anth Brown og Tom Doyle seg. Fra duoens noe misvisende navn serveres musikk som kan oppfattes som alt annet enn elektrisk, for North London Spiritualist Church er snarere en mer akustisk lytteropplevelse. Vel og merke er ikke produksjonen helt upåvirket av elektriske innslag, men i liten grad i forhold til hva en uvitende platekjøper på forhånd forestilles.

North London Spiritualist Church (som er en faktisk kirke) er et album bestående av tolv nydelige sanger, og Electric Music tar opp arven etter Mercury Rev såvel som The Beatles og Eels. Allerede i åpningssekvensen på åpningssporet If The Good Times Are Killing Me avslører konturene at vi har med popkunst av ypperste merke å gjøre. Lytteren geleides videre gjennom like overbevisende Psychics F.O. og Baptised By The Piano King, mens inntrykket styrkes ytterligere. De resterende ni sporene kunne også ha blitt nevnt i sammenhengen, for plata er uten et eneste dødpunkt. Jovisst, Electric Music har definitivt noe på hjertet! Hadde de ikke hatt det, ville neppe North London Spiritualist Church blitt en av sesongens mest spilte album her i gården!

Albumets styrke kan begrunnes med glimrende komposisjoner, men scorer høyt også fordi arrangementene er enkle og svært lekre i all sin form. Produksjonen flyter på sitt litt lekne lo-fi preg, og Electric Music er minst like overbevisende som Eels var på sin glimrende albumdebut Beautiful Freak i 1996. Til tross for et musikalsk og nært slektskap med Eels og til tider Mercury Rev, går ikke Electric Music i fellen ved å kopiere noen av disse. Duoen står stødig på egne ben, og vinner på sitt skotske opphav som skiller dem fra sine amerikanske «slektninger».

North London Spiritualist Church er et av årets vakreste album og bør fungere som en døråpner for et band med en forhåpentligvis stor framtid. Mer er det ikke å si, annet enn at plata bør få sin obligatoriske plass i platehyllen til alle som har sans for enkel og god kvalitetsmusikk med sjel og særpreg.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.