Vapor Trails – Gjennomført fra Autopulver

Vapor Trails – Gjennomført fra Autopulver

Mange har nok allerede fått med seg den tøffe åpningslåten Remedy / Surgery, som i den siste tiden har blitt spilt på de fleste radiostasjonene med respekt for seg selv her i landet.

Denne låten åpner porten til en plate som inneholder uvanlig mye godt materiale. Jeg kan faktisk vanskelig nevne en låt som jeg ikke holder mål på denne skiva, selv om noen høydepunkter naturligvis utmerker seg.

Autopulver gav ut albumet F-Words i 1997, som jevnt over mottok gode omtaler. Siden den gang har de satset i andre land enn Norge, da særlig i Belgia og Nederland. Vapor Trails ble sluppet allerede 4. april i Benelux-landene. Musikken er produsert av den slovenske produsenten Zed, som også har vært med å produsere for de svenske artistene Kent og Andreas Johnson.

Vapor Trails byr på mye forskjellig, med innslag både fra bossanova, techno og støyende pop i positiv forstand. Låtene varierer fra tøffe riff til mykere toner. Personlig falt jeg spesielt for den nydelige motpolen til åpningslåten Remedy / Surgery, nemlig Surgery / Remedy. Den spiller på det samme temaet som i åpningslåten bare at hastigheten er skrudd ned til det minimale.

Man får nesten lyst til å trekke paralleller til Suedes Brett Anderson, selv om enkelte nok ikke vil si seg enige i det. Det er ihvertfall en nydelig låt. Totalt sett er Vapor Trails en gjennomgående herlig plate, som for undertegnede fremstår som en av årets beste utgivelser.

NB! Vapor Trails slippes mandag 11. september!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.