When No One Is Watching We Are Invisible – Lekker fransk house… fra Finland!

When No One Is Watching We Are Invisible – Lekker fransk house… fra Finland!

Men finnene er ikke verre på det enn at de også gjør seg bemerket i kategorier som chill out og house, hvor Jori Hulkkonen er det aller beste eksemplet på at det yrer og gror også i den elektroniske varianten av sistnevnte sjanger på østsiden av Østersjøen. Jori Hulkkonen hører riktignok hjemme på det franske selskapet F Communications (som også huser Laurent Garnier og Mr Oizo), og rent musikalsk er han alt annet enn fjernt beslektet med sine franske kolleger som Etienne de Crécy og nevnte Laurent Garnier.

When No One Is Watching We Are Invisible er Hulkkonens tredje albumutgivelse under eget navn siden debuten Selkäsaari Tracks dukket opp i 1996. Utover dette har til at han har produsert en rekke plater både for finske og svenske artister, samt reist Europa rundt på klubbturneer og spilt på større festivaler av ymse slag (deriblant Roskilde og Montreux Jazz Festival).

When No One Is Watching We Are Invisible serverer Hulkkonen elektronisk house av høy standard, og viker ikke en tomme i forhold til sine mer kjente franske DJ-venner. Fete bassriff krydret med elektroniske looper, sløye jazzpianoer og fete rytmeeffekter preger albumet som er bygget opp med stor variasjon som sørger for at interessen opprettholdes fra begynnelse til slutt. Ellers vinner plata på sin helheltlige uttrykksform fordi den er passe variert med sporene skiller seg såpass fra hverandre at det er fullt mulig å oppdage noe nytt ved hver gjennomgang.

Med singelsporet Wanna Do You i spissen, er også Jori Hulkkonen mer eller mindre sikret suksess på de mest rennomerte klubbene over hele kontinentet denne høsten. Noe som ikke er ufortjent, for plata er ellers smekkfull med flere gode kandidater til akkurat det formålet.

Alt fra åpningssekvensen i førstesporet If Only (som kunne og burde sklidd rett inn på neste volum av Café del Mar-serien), via discorytmene i Interstate Of Love og housekilleren The Moment og hele veien til vi ender opp i det litt mer hektiske, men akk så deilige, avslutningssporet Let Me Luv U, bør alle nytes i sin helhet, enten du befinner deg på en fancy klubb eller i din egen stue med volumknappen innstilt på nivå 10! Jori Hulkkonen har levert et glimrende housealbum som for alvor setter Norden (og Finland i særdeleshet) på det europeiske musikkartet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.