Nova EP – Overtar stafettpinnen…?

Nova EP – Overtar stafettpinnen…?

Matrix var riktignok aldri en offisiell singeltgivelse (kun en demo/radiosingel som først på denne EP-en offisielt er tilgjengelig for publikum), men ble ikke mindre en stor hit på vår egen topp 20-singelliste med topplassering (også den playlistet på statskanalen). Det samme har nå skjedd med gruppas første EP, noe som neppe er tilfeldig. For etter dette virker Corvine å ha alt som skal til for å kunne bli det neste store navnet på den norske rockhimmelen. Det er langtfra ufortjent med tanke på de fire særdeles sterke sporene denne mesterlige EP-en inneholder.

Foruten Nova og Matrix, består EP-en av Moribond: Le Dévastation Et L’Exaltation og D. Tilsammen fire ulike låter som viser fire forskjellige sider av Corvines mange kvaliteter.

Formidable Nova åpner ballet med vokalist Marius Lynghjems stemme plassert langt fremme i lydbildet. Det virker fristende å legge til at nærmere slektskap til Thom Yorke neppe eksisterer her i landet, uten at det nødvendigvis må bety at dette er Norges svar på Radiohead – for det yter ikke Corvine helt den rettferdigheten de fortjener. Derimot kan de kanskje, på samme måte som britiske Coldplay og Muse, plasseres i kategorien av band som har dukker opp i kjølvannet av de musikalske sporene Oxfords store sønner har etterlatt seg. Men uten at det virker påfallende eller negativt i denne sammenhengen. Corvine serverer atmosfæriske stemninger som ligger på et kvalitetsnivå langt utover det ordinære. Mye takket være gode komposisjoner som ligger i bunn, men like mye grunnet den helheten og det samspillet som musikerne gjennom en like glitrende produksjon gir Corvine identitet og særpreg. Vokalist Lynghjem er nevnt, og heller ikke det uten grunn, da hans stemme fungerer som det bærende element gjennom samtlige spor på EP-en.

Norsk rock er i frammarsj, og Corvine virker å være det aller sikreste kort til å overta stafettpinnen etter Seigmen og Madrugada. Nova EP er rett og slett en storslått liten utgivelse som gir store forventninger til Corvines debutalbum som forventes utgitt første halvdel av 2001.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.