Seigliva Deep Purple

Seigliva Deep Purple

Deep Purple hadde sin storhetstid på syttitallet, men var på full fart utfor stupet etter at glimrende Perfect Stranger så dagens lys i 1984. Inntil da var Deep Purple blant de store innen tungrocken.

Gode gitar- og synthriff fra Richie Blackmore og Roger Glover, kombinert med Ian Gillans sterke vokal preger ellers musikken på Who Do You Think We Are. Men plata som sådan representerer et Deep Purple både på godt og vondt! Fortidens helter fungerer fremdeles på et imponerende sett, selv om vi har passert et nytt årtusen og det som en gang var kimen til utsøkt heavyrock er fortsatt i hevd hos dette gamle bandet.

Samtidig virker denne nyutgivelsen som et siste krampaktig trakk for å gjenskape tidligere glansdager. Who Do You Think You Are er i så måte et album som den mest hardbarkede andel av fansen sannsynligvis vil ha stor glede av. Nye remikser av Woman From Tokyo og Rat Bat Blue er derimot bare unødvendig fyllstoff som ikke gagner denne nyutgivelsen.

Deep Purple i år 2000 er likevel ikke helt uspennende, men denne plata har som nevnt lite nytt å tilføre dagens tungrock. At gruppen har satt spor etter seg i musikkhistorien er det ingen tvil om, mens dette albumet neppe er årsaken til at de har sin plass akkurat der.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.