Joy – Småkjedelig jazzplate fra Skogheim

Joy – Småkjedelig jazzplate fra Skogheim

Joern Skogheims gitar har en sentralt plass, mens resten av bandet med Marris Briezkains på trommer, Viktors Ritovs på piano, Ivars Galenieks på kontrabass og Nic Gotham på altsaksofon, gjør at det hele blir et band og noe langt utover det som kan karakteriseres som et soloprosjekt.

Samtlige av sangene har en varighet på rundt fem minutter. Det ser ut som Skogheim og bandet har jobbet mye med å få til et musikalsk uttrykk som ikke er altfor krevende for lytterne. Det er stramt produsert, mens vi tidvis oppdager små glimt av lekker jazz. På Flying har for eksempel musikerne fått skuldrene ned et hakk, og det ellers litt småkjedelige kompet er erstattet med lekende musikere som spiller etter hjertet i stedet for hjernen. Utforskertrangen til Skogheim og bandet hans virker dermed totalt sett noe snevert hvor innholdet bare blir middels interessant fordi det hele har en altfor bunden jazzform.

Nå er jeg av likevel den oppfatning at jazz skal oppleves live. Jazz på CD frarøver noe av stilartens frihet. Jørn Skogheim med band vil sannsynligvis derfor være bedre live enn i et kompakt studio. For bandet er i sin helet et bra konsept som har potensiale til å kunne utvikles en del.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.