Zincanode – Lyden av is

Zincanode – Lyden av is

Sketch består av Tor Jørgensen og Kai Mikalsen, som har laget musikk sammen siden 1987. Zincanode er guttas fjerde utgivelse under navnet Sketch, og er en heller kjølig affære.

Det ligger ingenting negativt i denne beskrivelsen av albumet. Zincanode er veldig atmosfærisk og gir en følelse av åpent rom, snøkrystaller og permafrost. Stemningen er dempet og hul, og gir Sketch et arktisk preg. Ikke minst bidrar de skarpe, nesten sildrende perkusjonene til dette. Man aner bevegelser av vann under en gjenfrossen fjellbekk. Andre ganger er det som å sitte i et lite rom inne i en isbre som langsomt skurer mot fjellsiden.

Albumet er sterkt og stabilt, og meget mulig noe av det beste som er blitt produsert i sjangeren ambient de siste årene. En eneste innsigelse mot Zincanode er at den har et litt trygt preg. Som nevnt har Jørgensen og Mikalsen holdt koken i mange år, og da pleier det å gå litt rutine i den kreative prosessen. Men Zincanode er førsteklasses håndverk, og anbefales til alle som heller vil lytte enn danse til musikk.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.