Fake Or Real? – Dunk-dunk disco-pop

Fake Or Real? – Dunk-dunk disco-pop

Høyt tempo og dansbare beats er hovedingidiensene til Robot. Om gruppen har lært noe av gamle dicohelter vet jeg ikke, men musikken er uansett ikke særlig original. Det virker som Robot gjør alt hva de makter for at vi ikke skal glemme refrengene i sangene deres. En del av melodilinjen til et spor som Love Bazaar ligner for eksempel skremmende mye på Smokies Living Next Door To Alice. Det er utvilsomt et svakhetstegn at svenskene må stjele musikken til et band av deres kaliber.

Lydbildet er ellers en uendelig lang repetisjon av sampling hvor støyende synther dominerer sterkt. Sanger Stefan Strandberg synger dessuten flatt og kjedelig, men som paradoksalt nok likevel passer til musikken som serveres.

Men, med bare tre-fire gode spor, er jeg redd for at Robot kan glemme å skape en ny verden med sin tyggegummidisco. Denne gangen blir det beklageligvis bare fake, og kommer aldri helt i nærheten av real.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.