B-Sidor 95-00 – Fin B-sidesamling fra Kent

B-Sidor 95-00 – Fin B-sidesamling fra Kent

Selv om Joakim Berg og hans kompanjonger sliter med et visst kvalmt popstjernestempel som er alt annet enn positivt betonet, skal gruppen ha ros for å til tider ha levert ypperlig popmusikk av beste merke.

Med tanke på at Kent allerede har lagt bak seg fire mer eller mindre glitrende album og en rekke flotte popsingler, er det bemerkelsesverdig hvor høy kvaliteten er på B-sidene som presenteres på denne samleplaten også er. Nå avsløres det på samme tid at gruppen også har utviklet seg i løpet av de fem årene som har gått siden de begynte å gi ut plater, da låtene blir svakere dess lengre ut i plata man kommer (ref: omvendt kronoligisk rekkefølge).

Likevel finnes her, særlig på CD1, svært mange låter som utmerket godt kunne ha nytt status som A-side, framfor som en tilsidesatt B-side. I forhold til et ordinært Kent-studioalbum, er utvalget på B-Sidor 95-00 noe mer nedtonet enn hva fansen er vant til. Men materialet som serveres på den første av de to CD-ene her er likevel av såpass høy klasse at dette nesten like gjerne kunne ha fungert som en ordinær utgivelse.

Bare i løpet av de tre første sporene; Chans, Spökstad og Längtan Skala, oppleves følelsen av at et nytt klassisk Kent-album er i ferd med å sette seg. Inntrykket forsterkes i spor som Noll, Önskar Att Nogon…, Din Skugga og den lavmælte og vakre balladen Elever. Det er i det hele tatt lite og ingenting som avslører at det her er snakk om et B-vareutvalg.

Det er først på CD2, som tar for seg årene 1995- og ’96, det avsløres at det er en grunn til at disse låtene ikke fikk innpass på de ordinære albumene. Det er ikke dermed sagt at dette er dårlig eller uinteressant, men sett under ett trekker noen av sporene her litt ned på det totale inntrykket av samlingen.

Som en oppsummering kan man derfor konkludere med at Kent har bevist at de har mye å fare med utover det de leverer på sine ordinære album, og beviser at det er en grunn til at gruppen har plassert seg som et av Sveriges dyktigste poporkestre.

Etter fjorårets glimrende album Hagnesta Hill og inntil en oppfølger foreligger fungerer B-Sidor 95-00 som et flott pauseinnslag fra et dyktig band.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.