The Dream That Stuff Was Made Of – Psykedelisk popdrøm

The Dream That Stuff Was Made Of – Psykedelisk popdrøm

Dette bandet har blitt sammenlignet med et annet Oklahomabasert band, The Flaming Lips. Med tanke på at Starlight Mints har mye rart for seg arrangementsmessig, så er det forståelig. Det begynner med full pakke av strykere på Submarine #3, og ikke før du har tenkt Beatles, så slår vokalen og gitarene inn, slik at tankene istedet strekker seg mot Pixies. Starlight Mints har en direktelinje tilbake til de sanne indie-poperne, og andrespor Sir Prizes gitaråpning er som å høre forbildene.

Og slik fortsetter det med ultraskeive og uortodokse poplåter som man aldri helt vet hvor vil ta veien. Det finnes noen ordentlig tøffe låter på dette albumet, men her eksisterer også en del intetsigende og rare spor som aldri finner seg helt til rette. Men låter som Popsickle, Cracker Jack, Matador og Sugar Blasterer er alle gode nok til å skape et positivt inntrykk av dette litt merkelige albumet.

Det vil være lettere å like denne plata hvis man ikke er altfor opptatt av at pop skal være strømlinjeformet. Men man bør kanskje også ha sans for den psykedeliske smaken Starlight Mints presenterer. The Dream That Stuff Was Made Of er ujevn, men interessant i den forstand at det er mange gode ideer og vendinger som pirrer den musikalske nysgjerrigheten.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.