Unseen – Amerikansk tyskermetal

Unseen – Amerikansk tyskermetal

Truth er tittelen på åpningsnummeret på Unseen. Det er umiddelbart klart at det er snakk om erketypisk «tyskermetal», og Steel Prophet gjør ikke skam på dette uttrykket. Her byr de på varierende tromming, mye sologitar, og alt som ellers skal til for å lykkes innenfor dette formatet.

Rainwalker er noe tyngre låt hvor vokalen fortsetter i falsett, og riffinga er som den skal være innenfor denne type metal. De tre første låtene indikerer altså at det blir tyngre og tyngre, og av disse kommer One Way Out ut som en skikkelig heavy-vinner med tøffe gitarer.

Så kommer det en ballade eller to ut i skiva før Mirror, Mirror, Life After Life sparker det hele i gang igjen. Her kommer tempoet tilbake, og alt låter som det skal igjen (spesielt for de som ikke er blodfan av ballader med litt for mye balletak på vokalisten).

Blackest Of Hearts er den desidert tøffeste låta på hele skiva. Her byr Steel Prophet på en blanding av tyngde og tempo, både når det gjelder trommer og gitarer. Vokalen er også en del røffere på dette sporet. De siste låtene på Unseen er derimot ganske kjedelige, med en outro som kanskje hadde passet best på et labert nachspiel…

Oppsummert har Steel Prophet laget en skive som trenger en del gjennomhøringer før den sitter. Spesielt siden produksjonen ikke akkurat synes krystallklar. Men her er det vel igjen helat snakk om smak og behag.

Til å være et band som har holdt på såpass lenge, klarer Steel Prophet fortsatt å lage noen gode, fengende tyskermetal-låter.

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.